Strona główna » Jadalnia » MLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 580ml
Kategorie
Kontakt
  • Studio Horeca
    ul. Kochanowskiego 10/2A
    60-845 Poznań
    NIP: 536-153-59-43
  • E-mail:sklep@produktyambition.pl
  • Telefon503-017-380
  • Godziny działania sklepucodziennie 9.00 - 18.00, w soboty 10.00 - 14.00
Chmura tagów
MLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 580mlMLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 580mlMLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 580mlMLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 580ml
MLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 580ml
MLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 580ml
MLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 580ml
MLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 580ml

MLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 580ml

Koszt wysyłki: od 18,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 18,00 zł

Numer katalogowy: 153658

Kod EAN: 8592381152208

Cena brutto: 68,00 zł

Cena netto: 55,28 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Dzbanek stalowy, który może służyć nam jako mlecznik do serwowania ciepłego mleka do kawy oraz do spieniania mleka w ekspresach ciśnieniowych wyposażonych w dyszę parową. Jak wiadomo, mleko najlepiej spieniać w metalowym dzbanku z odpowiednim dzióbkiem, żeby uzyskać dobrą konsystencję mleka i aby móc ładnie i zgrabnie wylać je do kawy. Dzbanek posiada dzióbek przeznaczony do latte art, idealny do spieniania mleka i przygotowania cappuccino.

Materiał: stal nierdzewna

Wymiary: średnica 9 cm, wysokość 11 cm

Pojemność: 580 ml

Szczegóły:

- Mlecznik do serwowania i spieniania mleka

- Posiada uchwyt i dzióbek dla łatwiejszego nalewania.

- Wewnątrz praktyczna miarka co 50 ml.

- Oryginalny produkt czeskiej marki Orion.

Jak spienić idealnie mleko?

  1. Zimne mleko należy nalać do dzbanuszka. Należy pamiętać żeby nie było go zbyt dużo – spienione mleko zwiększy swoją objętość dwukrotnie, więc musi mieć dla siebie trochę miejsca.
  2. Dzbanuszek z mlekiem lekko przechylamy i wkładamy do niego dyszę – powinna znajdować się tuż pod powierzchnią mleka.
  3. Włączamy urządzenie i wykonując dzbankiem koliste ruchy spieniamy mleko. Dysza powinna cały czas być tuż pod powierzchnią.
  4. Gdy mleko się już spieni i jego objętość się zwiększy, wówczas przesuwamy dyszę nieco głębiej, dzięki czemu podgrzejemy dolną warstwę mleka.
  5. Idealna temperatura to około 65°C – 70°C. W tej temperaturze rozpuszcza się zawarta w mleko laktoza, która nadaje mu słodki smak. Wyższa temperatura spowoduje ścięcie białka i spienienie się Wam nie uda. Bariści używają niekiedy specjalnych termometrów wkładanych do dzbanków. Pewnie takiego nie macie, więc po prostu przerwijcie podgrzewanie kiedy dzbanek zrobi się nieprzyjemnie gorący.
  6. Na koniec zastukajcie w dzbanek żeby banieczki mleka nieco opadły. Gotowe! Mleko można dolać do espresso i zrobić cappuccino, latte lub inną kawę.
 

Opakowanie zbiorcze 2szt.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Wszystkie prawa zastrzeżone 2024 - slupkihotelowe.com Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu